Tips voor het onderhouden van suède schoenen

 

Suède schoenen onderhouden zodat ze lang meegaan

Suède schoenen zijn stijlvol en sierlijk, maar ze vereisen een speciale verzorging om er op hun best uit te blijven zien. Als je wilt dat jouw suède schoenen langer meegaan en er altijd stralend uitzien, dan moet je zeker even verder lezen!

Een van de belangrijkste stappen om jouw suède schoenen in topconditie te houden is door regelmatig te borstelen. Gebruik een zachte suède borstel en beweeg in de richting van de vezels om vuil en stof van het oppervlak te verwijderen. Het borstelen helpt om vuil te verwijderen, maar ook om de natuurlijke textuur van het suède te behouden. Neem de tijd om dit regelmatig te doen en je zult merken dat jouw suède schoenen er altijd fris uitzien.

Helaas kunnen suède schoenen gemakkelijk vlekken krijgen

Gelukkig zijn er manieren om deze vlekken te verwijderen. Voor kleine vlekken, kun je gebruik maken van een suède gum. Wrijf zachtjes over de vlek om deze te verwijderen. Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, kun je een beetje witte azijn op een schone doek aanbrengen en voorzichtig op de vlek deppen. Laat de schoenen daarna drogen en borstel ze opnieuw met een suéde borstel. Met deze methode kun je meestal de meeste vlekken verwijderen en ervoor zorgen dat je suède schoenen er weer als nieuw uitzien.

Waterdicht maken van suède schoenen

Een andere belangrijke tip is om jouw suède schoenen waterdicht te maken. Suède is van nature gevoelig voor water en kan gemakkelijk beschadigd raken door vocht. Om dit te voorkomen, raden we aan om je suède schoenen te behandelen met een waterafstotende spray die speciaal is ontworpen voor suède materialen. Deze spray helpt om water en vuil af te stoten, waardoor je schoenen langer schoon en droog blijven. Zorg ervoor dat je de instructies op de spray volgt voor het beste resultaat.

Het wordt aanbevolen om je suède schoenen elke paar maanden opnieuw waterdicht te maken, of na elke grondige reiniging. Dit helpt om ze te beschermen tegen vocht en vlekken.

Kan ik suède schoenen reinigen met water?

Nee, het wordt afgeraden om suède schoenen met water te reinigen omdat dit het materiaal kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan de speciale technieken en producten die geschikt zijn voor suède materialen.

Kan ik suède schoenen wel dragen in de regen?

Hoewel sommige suède schoenen behandeld zijn om waterafstotend te zijn, is het over het algemeen afgeraden om suède schoenen te dragen in de regen. Suède is gevoelig voor vocht en kan gemakkelijk beschadigd raken door water. Het is het beste om ze te vermijden op regenachtige dagen.

Draag je je schoenen een tijdje niet?

Als je even niet van plan bent om jouw suède schoenen te dragen, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Bewaar ze in een koele en droge ruimte, uit direct zonlicht. Je kunt ook vulmateriaal gebruiken om de vorm van de schoenen te behouden en ze te beschermen tegen kreukels. Vergeet niet om ze regelmatig uit de opbergdoos te halen en te laten luchten, zodat ze hun frisheid behouden.

Profile Image Margriet

Margriet

Modekenner met focus op kwaliteit

Gerelateerde blogs