Hoe krijg je een vetvlek uit kleding en schoenen?

Zo krijg je vetvlekken uit kleding en schoenen


Heb je per ongeluk een vetvlek gemaakt op je favoriete kledingstuk en vraag je je af hoe je die vlek eruit kunt krijgen? Of ben je in een olievlek gestapt of heb je vettige saus gemorst op je favoriete schoenen? Lees dan snel verder, want het is belangrijk om snel actie te ondernemen om de vlek te verwijderen! Hoe krijg je eigenlijk een vetvlek uit schoenen? In dit artikel geef ik je een paar handige tips en trucs om van die vervelende vetvlekken af te komen.

Wees er snel bij! Want hoe langer de vlek blijft zitten, hoe moeilijker het zal zijn om deze te verwijderen. Dus zodra je een vetvlek ontdekt, pak dan direct een schone doek of een stuk keukenpapier en dep voorzichtig op de vlek om overtollig vet te absorberen.

Let goed op en wrijf niet over de vlek, want dit kan de vlek verder verspreiden.

Een vetvlek verwijderen met talkpoeder of maïzena

Een van de beste manieren om een vetvlek te behandelen, is door talkpoeder of maïzena op de vlek aan te brengen. Strooi een ruime hoeveelheid talkpoeder of maïzena op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Het poeder zal het vet absorberen en als het volledig droog is, kun je het voorzichtig van de kleding afkloppen. Controleer of de vlek verdwenen is en herhaal als dat nog niet het geval is. Of het op elk materiaal gebruikt kan worden? Dat kan! Bij leren schoenen en canvas schoenen kun je deze huismiddeltjes gebruiken.

Hoewel talkpoeder en maïzena uitstekende middelen zijn om vetvlekken te verwijderen, is er één uitzondering waarbij je voorzichtiger moet zijn, bij het onderhouden van suède schoenen. Het gebruik van talkpoeder of maïzena kan de textuur en kleur van het suède beschadigen. In plaats daarvan kun je beter een suèdeborstel gebruiken om voorzichtig de vlek te verwijderen. Als het een hardnekkige vlek is, raad ik je aan om een professionele schoenmaker te raadplegen.

Vlekverwijderaar gebruiken voor een vetvlek in kleding

Als de vetvlek hardnekkig is en niet verdwijnt na het proberen van bovengenoemde methoden, kun je een commerciële vlekverwijderaar proberen. Er zijn verschillende vlek verwijderaars van Collonil die speciaal zijn ontworpen om vetvlekken aan te pakken. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig en test altijd eerst op een onopvallend gedeelte van de kleding om mogelijke schade te voorkomen.

Je kunt proberen om je kleding of schoenen te wassen

Last but not least, nadat je de vetvlek succesvol hebt verwijderd, was je de kleding zoals je normaal zou doen. Gebruik een geschikt wasmiddel voor de stof en volg de wasinstructies op het kledinglabel. Controleer na het wassen of de vetvlek volledig verdwenen is. Als er nog een lichte vlek overblijft, kun je de behandeling herhalen voordat je de kleding opnieuw wast.

Helpt kokend water bij het verwijderen van vetvlekken?

Nee, het gebruik van kokend water kan de situatie verergeren in plaats van de vetvlek te verwijderen. Warm water kan vet namelijk smelten, waardoor het dieper in de vezels van de stof kan doordringen. Gebruik in plaats daarvan warm water om een vlekverwijderaar aan te brengen.

Profile Image Margriet

Margriet

Modekenner met focus op kwaliteit

Gerelateerde blogs