Retourneren

Hoe kan je retourneren? 

Het retour sturen van schoenen bij Donelli is op eigen kosten. Zorg ervoor dat u het bonnetje met de track en trace code goed bewaard. Om het retour process te versnellen vragen wij u de track en trace code alvast naar ons toe te sturen op: service@donelli.com

Zodra uw retour bij ons binnen komt, verschijnt het door u betaald binnen 1 a 2 werkdagen weer op uw rekening. Heeft u achteraf betaald? Dan vervalt uw achteraf betaal rekening.

Retouradres;

Donelli 
Retouren Afdeling
Vinkenlaan 6
3722AJ Bilthoven

Verpak uw retour
De schoenen en schoenendoos behoren in originele staat retour gezonden te worden. Zorg daarom altijd dat er een bescherming om uw retour zit. Gebruik hiervoor de verzendzak, een plastic tas of een vuilniszak.

Tip: Stuur de factuur mee terug, zodat wij uw retour nog sneller kunnen verwerken. Wilt u de factuur liever houden? Dat is uiteraard geen probleem, uw retour wordt gewoon verwerkt.

Plak het retourlabel op uw retour
Plak uw retourlabel op de bescherming van uw retour. Indien aanwezig, plakt u het retourenlabel over het oude label.


VRAGEN? VIND HIERONDER UW ANTWOORD

Wilt u uw bestelling omruilen?
Uiteraard kunt u uw bestelling omruilen. Wij adviseren u om de juiste maat alvast te bestellen, zodat u zeker bent van de juiste maat. Via deze manier heeft u de schoenen ook nog eens sneller in huis. 

Tip: Uiteraard kunt u uw pakketje ook afgeven in een van onze winkels.

Is retourneren gratis?
Nee, dit is op eigen kosten. Als uw aankoop niet aan uw wensen voldoet, dan kunt u binnen 14 dagen na afleverdatum ruilen of retourneren. Wanneer uw retour binnen komt in ons magazijn dan wordt deze binnen 1 a 2 werkdagen verwerkt en terugbetaald op het door u gebruikte betaalmogelijkheid.

Twijfels of een product geretourneerd / geruild kan worden?
 In het geval van twijfel neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn 24 uur te bereiken op: service@donelli.com wij streven ernaar binnen 24 uur u een passend antwoord te kunnen geven.

Kan ik een afgeprijsd product retourneren?
Ja, dat kan. Voor afgeprijsde producten gelden dezelfde regels als producten uit de normale collectie.

Kan ik mijn product ook ruilen of retourneren in de winkel?
Ja, dat kan. U kunt uw product omruilen in de winkel voor een ander product of afgeven met een volledig ingevuld retourformulier aan de toonbank. U krijgt in dit geval binnen 1 à 2 werkdagen bericht dat uw pakketje in ontvangst is genomen en zal verder worden verwerkt als een retour.
 
Hoe lang heb ik de tijd om mijn product retourneren / annuleren?
U kunt uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Uiteraard dient het product in de originele staat en verpakking geretourneerd te worden. Houd er rekening mee dat Donelli kosten in rekening kan brengen indien het product beschadigd wordt geretourneerd. 

Voor verdere vragen over het retourneren kunt u contact opnemen met: service@donelli.com

Mijn gekochte product is in de sale gegaan, kan ik het verschil vergoed krijgen?
Nee, restant producten die over zijn van het bestemde "verkoop seizoen" worden aangeboden voor een gereduceerde prijs.

Ik heb verzendkosten betaald krijg ik deze ook vergoed?
Alle bestellingen bij Donelli worden gratis verzonden. U betaald dus nooit verzendkosten. Verdere retour kosten zijn voor eigen rekening.

Ik retourneer een bestelling betaald met Giftcards / waardebonnen, krijg ik mijn geld terug?
Ja, u krijg het resterende bedrag terug in de vorm van een Donelli Giftcard / promotie code.