Hoe match je accessoires met je outfit?

Accessoires met je outfit matchen

We hebben allemaal wel eens voor onze kledingkast gestaan en ons afgevraagd: "Welke schoenen en tas passen het beste bij mijn outfit?"

Het matchen van accessoires met je outfit is niet altijd even eenvoudig, maar met deze handige tips en tricks kun je er zeker van zijn dat je er altijd stijlvol uitziet. Lees hier hoe je jouw schoenen en tassen kunt matchen met je outfit, zodat je er elke dag goed uitziet én lekker in je vel zit!

Ken je kleurenpalet

Het eerste wat je moet doen voordat je begint met het matchen van je accessoires, is een goed begrip krijgen van je kleurenpalet. Kijk naar de kleuren van je outfit en bepaal welke primaire kleuren aanwezig zijn. Dit zijn de kleuren waarop je je kunt richten bij het kiezen van je schoenen en tas. Als je bijvoorbeeld een blauwe jurk draagt, kun je overwegen om te gaan voor mooie blauwe Hassia pumps en een tas in een contrasterende kleur, zoals wit of rood. Door de belangrijkste kleuren in je outfit te benadrukken, creëer je een samenhangend geheel.

Let op de stijl

Naast het kleurenpalet is het belangrijk om aandacht te besteden aan de stijl van je outfit. Heb je een casual look met jeans en een T-shirt? Dan passen sneakers en een rugzak perfect bij de nonchalante uitstraling. Ga je naar een formele gelegenheid in een elegante jurk? Kies dan voor pumps en een clutch om je outfit compleet te maken. Het is altijd een goed idee om de stijl van je schoenen en tas af te stemmen op de algehele look die je wilt bereiken.

Denk aan het materiaal

Het materiaal van je schoenen en tas kan ook een rol spelen bij het matchen met je outfit. Een feestelijke avondjurk gaat bijvoorbeeld goed samen met glanzende Hassia lakpumps en een glinsterende clutch. Aan de andere kant kun je bij een meer casual outfit denken aan canvas sneakers en een leren schoudertas. Door aandacht te besteden aan het materiaal, kun je subtiel het karakter van je outfit benadrukken.

Durf te experimenteren

Nu we de basisregels hebben besproken, is het tijd om wat speelsheid toe te voegen aan je accessoire keuze. Durf te experimenteren met kleur, patroon en textuur. Je kunt bijvoorbeeld een effen outfit een boost geven door te kiezen voor een opvallende tas met een print. Of combineer juist verschillende prints en texturen voor een unieke en interessante look! Het belangrijkste is dat je je stijl kunt uiten en plezier kunt hebben met het mixen en matchen van je accessoires.

Trek de aandacht naar je schoenen

Voor veel mensen (waaronder wij) zijn schoenen een mode item dat per se in de belangstelling moet staan! Als je niet bang bent om op te vallen, kun je er ook voor kiezen om de aandacht volledig naar je schoenen te trekken. Draag bijvoorbeeld felle kleuren of opvallende prints op je schoenen terwijl je de rest van je outfit simpel houdt. Op deze manier fungeren je schoenen als eyecatchers en geven ze je outfit een speelse touch.

Margriet

Modekenner met focus op kwaliteit