Hoe krijg je foundation uit kleding?

Zo krijg je foundation uit kleding!


Oh nee! Foundation op je gloednieuwe witte shirt of trui. Wat nu? Ten eerste, geen paniek! In dit artikel ga ik je een aantal eenvoudige en effectieve methoden laten zien om foundation uit kleding te verwijderen.

Als je net je outfit voor kantoor klaar had liggen en foundation hebt gemorst, is het belangrijk om snel te handelen. Pak een wattenschijfje en giet er wat make-up remover op. Dep voorzichtig de plek waar de foundation op je kleding zit. Doe dit niet wrijvend, want dat kan de vlek verder verspreiden. Blijf deppen totdat de meeste foundation is verwijderd.

Behandel foundation in je shirt met afwasmiddel

Afwasmiddel staat bekend om zijn krachtige reinigingskwaliteiten. Voordat je de foundationvlek behandelt met afwasmiddel, spoel je de vlek eerst met koud water om overtollige foundation te verwijderen. Breng daarna een kleine hoeveelheid afwasmiddel aan op de vlek en wrijf zachtjes met je vingers. Laat het afwasmiddel ongeveer 10 minuten intrekken voordat je het kledingstuk in de wasmachine wast.

Gebruik scheerschuim

Ja, je leest het goed! Scheerschuim kan ook helpen om foundationvlekken uit kleding te halen. Spuit een beetje scheerschuim rechtstreeks op de vlek en wrijf het voorzichtig in met je vingers. Laat het scheerschuim dan 15-20 minuten intrekken voordat je het kledingstuk wast in de wasmachine.

Ook baking soda is een wondermiddel als het gaat om het verwijderen van vlekken. Meng een kleine hoeveelheid baking soda met water om een pasta te maken. Breng deze pasta aan op de foundationvlek en laat het ongeveer 30 minuten drogen. Schraap vervolgens voorzichtig de pasta van het kledingstuk en spoel het af met koud water. Was daarna het kledingstuk zoals gewoonlijk.

Gebruik vloeibaar wasmiddel

Als andere methoden niet werken, kan vloeibaar wasmiddel de truc doen. Breng een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel direct aan op de foundationvlek en laat het een paar minuten intrekken. Wrijf zachtjes over de vlek met je vingers en spoel het kledingstuk grondig uit met koud water. Na het uitspoelen kun je het kledingstuk normaal wassen. Wist je trouwens ook dat je sommige schoenen in de wasmachine kunt wassen?

Het verwijderen van foundation uit kleding lijkt misschien een moeilijke taak, maar met de juiste methoden en snel handelen kan de vlek met succes worden behandeld. Onthoud altijd om eerst overtollige foundation te verwijderen en vervolgens de juiste methode te kiezen op basis van de beschikbare materialen. Elk kledingstuk is anders, dus test altijd op een klein gedeelte voordat je de methode toepast.

Kan ik warm water gebruiken bij het verwijderen van foundation uit kleding?

Nee, het is beter om koud water te gebruiken bij het spoelen van foundationvlekken. Warm water kan ervoor zorgen dat de vlek zich verder verspreidt en moeilijker te verwijderen is.

Ook bleekmiddel wordt niet aanbevolen voor het behandelen van foundationvlekken, vooral niet op gekleurde kleding. Het kan de stof beschadigen en verkleuring veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan de hierboven genoemde manieren.

Wat als de foundationvlek nog steeds zichtbaar is na het wassen?

Soms kan een hardnekkige foundationvlek niet volledig worden verwijderd met één poging. Herhaal in dit geval de behandeling met dezelfde methode of probeer een andere methode. Blijf geduldig en voorzichtig werken totdat de vlek volledig is verdwenen. Laat die vervelende vlekken je dag niet verpesten!

Profile Image Linda

Linda

Fashion freak

Gerelateerde blogs