Het verhaal achter de mocassin

Dit is het verhaal achter de mocassin!


Wie houdt er niet van comfortabele schoenen die er goed uitzien, lang meegaan én over 25 jaar gegarandeerd nog steeds in de mode zijn? De mocassin is een schoen die oorspronkelijk door de inheemse Amerikanen werd gemaakt, en is het perfecte voorbeeld van wat we hierboven beschreven! Met zijn unieke ontwerp en rijke geschiedenis heeft de mocassin de harten van veel mensen veroverd. En dat is niet voor niets!

De mocassin is een traditionele schoen die al eeuwenlang door de inheemse Amerikanen gedragen wordt. Het woord "mocassin" komt oorspronkelijk van het Algonquin-woord "makizin", wat "schoen" betekent. Dit schoeisel werd vervaardigd uit zachte leersoorten zoals eland-, herten- of buffelleer en was voornamelijk bedoeld als bescherming voor de voeten tegen ruwe terreinen.

De mocassin heeft een tijdloos ontwerp

Wat de mocassin zo speciaal maakt, is het tijdloze ontwerp dat door de jaren heen nauwelijks is veranderd. Dit type schoen heeft typisch een flexibele zool en geen hak, waardoor ze super comfortabel zijn om te dragen. Ook herken je mocassins vaak door decoratieve stiksels en franjes. De Ara en Hassia instappers hebben er bijvoorbeeld héél veel van weg!

In de loop der jaren heeft de mocassin een transformatie ondergaan van functioneel schoeisel naar een modieuze nette schoen. Dankzij de populariteit van de mocassin bij de inheemse Amerikanen, werd deze schoen in de 20e eeuw geïntroduceerd bij een breder publiek. Ontwerpers begonnen met het toevoegen van moderne elementen aan het traditionele ontwerp van deze dames instappers. Zo passen ze perfect bij verschillende outfits en stijlen.

Een trend die terugkomt

Tijdens de jaren '60 en '70 maakte de mocassin een ware comeback als een symbool van de hippiecultuur. De schoen representeerde vrijheid, comfort en een alternatieve levensstijl. Vandaag de dag is de mocassin nog steeds populair en wordt ‘ie gedragen door mensen over de hele wereld. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en variaties, waardoor iedereen wel een passende mocassin vinden kan bij Donelli!

Kan ik mocassins dragen bij formele gelegenheden?

Wanneer we ons kleden voor formele gelegenheden zoals zakelijke bijeenkomsten, bruiloften of gala's, is het belangrijk om een gepaste uitstraling te hebben. Dit betekent dat je er verzorgd en professioneel uitziet. Hoewel mocassins vaak worden beschouwd als casual, kunnen ze ook een goede keuze zijn voor formele gelegenheden, als je er maar wél voor zorgt dat je de juiste stijl en materialen kiest.

Vermijd mocassins met te veel versieringen of felle kleuren, en ga in plaats daarvan voor klassieke en eenvoudige ontwerpen. Kies ook voor materialen van hoge kwaliteit, zoals leren schoenen, suède schoenen of lakleer, in plaats van casual stoffen zoals canvas.

Combineer met de juiste kledingstukken

Om ervoor te zorgen dat je mocassins een formele uitstraling hebben, is het belangrijk om ze op de juiste manier te combineren met je kledingstukken. Draag ze bijvoorbeeld met een nette pantalon of chino's, in plaats van jeans. Combineer ze met een goed passend overhemd en eventueel een colbert of blazer om de look helemaal af te maken. Zorg ervoor dat alle kledingstukken goed op elkaar zijn afgestemd en dat je een verzorgde en professionele uitstraling hebt.

Tip van Donelli om je mocassins te onderhouden

Om je mocassins zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen en te beschermen. Voor leren mocassins kun je gebruikmaken van leervet of speciale leren schoenpoets van Collonil. Volg altijd de instructies op de verpakking en vermijd vochtige omgevingen om schimmelvorming te voorkomen.

Profile Image Margriet

Margriet

Modekenner met focus op kwaliteit

Gerelateerde blogs