Waarom goede en comfortabele schoenen zo belangrijk zijn

het belang van goede schoenen

Het is niet alleen belangrijk dat ze er goed uitzien, maar ook dat ze comfortabel en functioneel zijn voor jouw voeten. Het dragen van de juiste schoenen zorgt niet alleen voor comfort, maar het dragen van de juiste schoenen kan zelfs problemen zoals pijn, blaren, eelt en ingegroeide teennagels helpen voorkomen. Maar wat maakt een schoen dan "goed"?

Bij goede, comfortabele schoenen gaat het om ondersteunen, de juiste pasvorm, demping en schokabsorptie én ademend vermogen.

Ondersteuning en pasvorm

Een goede ondersteuning en pasvorm zijn belangrijk voor het behoud van gezonde voeten. Als je platte voeten hebt, heb je mogelijk extra ondersteuning nodig om de natuurlijke boog van je voeten te ondersteunen. Aan de andere kant hebben mensen met hoge bogen vaak schoenen nodig met een goede demping om de impact tijdens het lopen te verminderen.

Naast de juiste ondersteuning is een goede pasvorm ook van groot belang. Schoenen die te strak of te los zitten kunnen leiden tot ongemak en zelfs blessures. Als je hier normaal gesproken last van hebt, zorg er dan voor dat je schoenen past voordat je ze koopt en loop er een stukje mee om te controleren of ze comfortabel zitten.

Dit kan bij Donelli. Wij denken graag met je mee over welke schoenen het beste passen bij jouw voeten. Kom dus gerust eens langs in onze winkel!

Demping en ademend vermogen

Bij het kiezen van de juiste schoenen is het ook belangrijk om te letten op de demping en schokabsorptie. Deze eigenschappen helpen om de impact op je voeten en gewrichten te verminderen tijdens het lopen of rennen. Vooral als je regelmatig sport, is het belangrijk om sportschoenen of dames sneakers of heren sneakers te kiezen die voldoende demping bieden. Denk aan New Balance schoenen! Deze schoenen kunnen blessures helpen voorkomen en zorgen voor een comfortabele loopervaring.

Ademend vermogen is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste schoenen. Bij langdurig dragen kunnen je voeten warm en bezweet worden, wat kan leiden tot ongemak en zelfs schimmelgroei. Schoenen met goede ventilatie voorkomen dit probleem door lucht door te laten circuleren. Wij kunnen je adviseren bij het kiezen van schoenen gemaakt van ademende materialen, zoals mesh, om je voeten koel en droog te houden. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de winkel!

New Balance Sneakers WS237SB Groen
New Balance
€89,95€71,95
New Balance Sneakers CW997-HFA Wit
New Balance
€94,95€71,95
New Balance Sneakers ML373SN2 Blauw
New Balance
€79,95€63,95
New Balance Sneakers Ml574AB2 Blauw
New Balance
€99,95€79,95
New Balance Sneakers CM977HWA Groen
New Balance
€109,95€87,95
New Balance Kinder Sneakers PV574HX1 Geel
New Balance
€59,95€47,95

Rekening houden met je voettype

Als je platte voeten hebt, kun je beter schoenen kiezen met extra ondersteuning om overpronatie te voorkomen. Mensen met hoge bogen hebben vaak schoenen nodig met extra demping om de impact op hun gewrichten te verminderen. Het kennen van je voettype en het kiezen van schoenen die hierop zijn afgestemd, kan het verschil maken in termen van comfort en ondersteuning. Mensen met brede of smalle voeten kunnen bij Donelli schoenen vinden die speciaal zijn ontworpen voor hun voetbreedte.

Wanneer moet ik mijn schoenen vervangen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om je schoenen om de 500 tot 800 kilometer te vervangen, afhankelijk van hoe vaak je loopt en de conditie van je schoenen. Als de zolen hun demping beginnen te verliezen of als de schoenen slijtplekken beginnen te vertonen, is het tijd voor een nieuwe paar schoenen, en die koop je natuurlijk bij Donelli!

Profile Image Margriet

Margriet

Modekenner met focus op kwaliteit

Gerelateerde blogs